RIDING SANT VICENÇ DELS HORTS

Carrer de Barcelona, 126

RIDING SANTS (BARCELONA)

Carrer Rector Triadó, 48

NEW SCHOOL IN BARCELONA!

METODOLOGIA PBL


 

L’aprenentatge basat en projectes (PBL) és un mètode de treball globalitzador que dóna el protagonisme a l'alumnat, fent-lo responsable del seu propi aprenentatge. Treballant en projectes els alumnes aprenen a pensar per ells i elles mateixes, a investigar i a aprendre dels seus errors i dels seus encerts. Aquesta metodologia dona l'oportunitat als infants i als adolescents d'escollir quins temes volen treballar i què els interessa i això fa que tot el que aprenen tingui un significat per a ells i elles.

Els nostres grups funcionen com una mini societat, establint les seves normes de convivència, signant un contracte de compromís i treball cooperatiu. Gestionen el seu pressupost i dissenyen la ruta educativa fins a la finalització del seu projecte i la presentació del producte final a les famílies. Tot el procés es realitza únicament en llengua anglesa.

El treball de les habilitats socials esdevé una eina inclusiva que entrena l’alumnat per a convertir-se en ciutadans actius i compromesos.  

Els aprenentatges reals plens d’activitats pràctiques fan que la motivació s’incrementi a classe. Projectes que barregen ciència, art, música...i que enriqueixen els nois i noies en molts aspectes alhora que aprenen anglès.

Els projectes ajuden a modelar el pensament crític i ofereixen la bastida perquè l'estudiant aprengui a realitzar les tasques cognitives que caracteritzen el pensament crític. Exemples de pensament crític són: jutjar entre alternatives, buscar el camí més eficient per realitzar una tasca, sospesar l'evidència, revisar les idees originals, elaborar un pla o resumir els punts més importants d'un argument.

 

151-metodologia-pbl-1-riding
152-metodologia-pbl-2-riding
153-metodologia-pbl-3-riding